~ CHOKLADTÅRTA MED OSTKRÄM ~
Chokladtårta med ostkräm
150 gram finhackad choklad
150 gram smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Ostsmeten:
250 gram Philadelphiaost
1 ägg
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Glasyr:
100 gram mörkchoklad
1 msk rapsolja
Gör så här:
Smält smöret och lägg i chokladen så att den får smälta och rör försiktigt om tills de har blandats.
Vispa socker och ägg fluffigt i en egen skål.
Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och häll mjölblandningen varvat med chokladsmeten ner i äggsmeten.
Häll hälften i en bröad form.
Rör osten med ägg, flor-och vaniljsocker till en jämnsmet och ha sedan i potatismjölet.
klicka ner osten i chokladsmeten och häll sedan resterande chokladsmet över.
Grädda i 200 grader i 25 minuter, kakan ska ha lite höjd och spricka upp på ovansidan, kakan ska vara krämaktig inuti.
Låt kakan svalna.
Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad och ha sedan i oljan , glasera kakan och dekorera med valfritt material.
Passar också bra att servera med färsk frukt eller bär.


LYCKA TILL!
Ingredienser
Chokladsmeten:150 gram finhackad choklad
150 gram smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Ostsmeten:
250 gram Philadelphiaost
1 ägg
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Glasyr:
100 gram mörkchoklad
1 msk rapsolja
Gör så här:
Smält smöret och lägg i chokladen så att den får smälta och rör försiktigt om tills de har blandats.
Vispa socker och ägg fluffigt i en egen skål.
Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och häll mjölblandningen varvat med chokladsmeten ner i äggsmeten.
Häll hälften i en bröad form.
Rör osten med ägg, flor-och vaniljsocker till en jämnsmet och ha sedan i potatismjölet.
klicka ner osten i chokladsmeten och häll sedan resterande chokladsmet över.
Grädda i 200 grader i 25 minuter, kakan ska ha lite höjd och spricka upp på ovansidan, kakan ska vara krämaktig inuti.
Låt kakan svalna.
Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad och ha sedan i oljan , glasera kakan och dekorera med valfritt material.
Passar också bra att servera med färsk frukt eller bär.


LYCKA TILL!
Kommentarer
Trackback