~ JORDGUBBSCHEESECAKE PÅ KLADDBOTTEN ~

För: 10 personer

Ingredienser

100 g smör
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning:
5 passionsfrukter
200 g Philadelphiaost, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar

Garnering:
Färska jordgubbar

Beskrivning

Ugn 175°

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

Smält smöret. blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget.
Häll smeten i formen.

Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
Kakan stelnar ytterligare när den kallnar.
Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.

Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.

Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.
Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.

Häll smeten över bottnen.
Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.



                           
                                                                                            

                          


 LYCKA TILL!
                                                               

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0