~ ÄPPELKAKA ~
Äppelkaka
8-10 personer
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk margarin
2 msk hett vatten
Fyllning:
5 äpple
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 msk strösocker
(Plast påse)
Sätt ugnen på 175grader
Skala äpplena, klyfta dem och lägg dem i en plast påse
Slå i alla andra ingredienserna till fyllningen och knyt påsen.
skaka runt äpplena i sockerblandningen så de blir "marinerade"
Vispa socker & ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver
och tillsätt det i ägg smeten.
värm margarin och vatten till det är hett.
Blanda i.
Ta en form med avtagbar kant och klä den med bakplåtspapper.
Slå i smeten och stick ner så många äpple bitar du kan.
Grädda i ugnen ca 45 -60 minuter.
Låt svalna.
Om man vill kan man pudra över florsocker.
Servera men vaniljvisp eller glass.

8-10 personer
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk margarin
2 msk hett vatten
Fyllning:
5 äpple
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 msk strösocker
(Plast påse)
Sätt ugnen på 175grader
Skala äpplena, klyfta dem och lägg dem i en plast påse
Slå i alla andra ingredienserna till fyllningen och knyt påsen.
skaka runt äpplena i sockerblandningen så de blir "marinerade"
Vispa socker & ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver
och tillsätt det i ägg smeten.
värm margarin och vatten till det är hett.
Blanda i.
Ta en form med avtagbar kant och klä den med bakplåtspapper.
Slå i smeten och stick ner så många äpple bitar du kan.
Grädda i ugnen ca 45 -60 minuter.
Låt svalna.
Om man vill kan man pudra över florsocker.
Servera men vaniljvisp eller glass.

Kommentarer
Trackback