~ UNDERBAR KLADDKAKA MED KOLA/CHOKLADTÄCKE ~
Underbar kladdkaka med kola/chokladtäcke
8-10 pers.
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör
Kola/choklad täcket:
75 g smält smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl grädde
200 g chokladkaka (MÖRK marabou mjölkchoklad)
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienser.
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser. och häll över i en smord och bröad form.Gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter
Kola/choklad täcket:
Smält smöret och i med sockret,sirapen och övriga ingredienser.
Låt puttra nån minut.
Bryt chokladen i bitar och lägg i grytan.
Rör till en tjock smet.
Häll sen smeten över den något avsvalnade kakan.
Låt kakan stå svalt i några timmar.
Servera med grädde och frukt eller bär.

8-10 pers.
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör
Kola/choklad täcket:
75 g smält smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl grädde
200 g chokladkaka (MÖRK marabou mjölkchoklad)
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienser.
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser. och häll över i en smord och bröad form.Gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter
Kola/choklad täcket:
Smält smöret och i med sockret,sirapen och övriga ingredienser.
Låt puttra nån minut.
Bryt chokladen i bitar och lägg i grytan.
Rör till en tjock smet.
Häll sen smeten över den något avsvalnade kakan.
Låt kakan stå svalt i några timmar.
Servera med grädde och frukt eller bär.


Kommentarer
Trackback