~ WIENERNOGATKAKA ~

Wienernogatkaka
För 50-60 bita personer
Botten:
250 g smör
5 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
½ dl starkt kaffe
4 dl vetemjöl
Fyllning:
250 g nougat
150 g mörk choklad
2 msk smör
30 g mandelspån
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret, vispa i socker, kakao och vaniljsocker. Vispa i äggen ett i taget, kaffe och vetemjöl. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 37x29 (lite mindre än standardmått) och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Fyllning:
Hacka nougat och choklad grovt. Smält tillsammans med smör på låg effekt i micro eller över vattenbad. Bred ut över botten. Strö på mandelspån och låt nougaten stelna. Ställ gärna in kakan i kylskåpet.
Skär upp kakan, ät o njut! :)

Kommentarer
Trackback