~ SOMRIG BANANCHOKLADKAKA ~
Somrig bananchokladkaka
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl socker
3 ägg
3 st bananer
75 g smör
1 dl mjölk
Ev 50 g hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och bröa en långpanna, 20 x 30 cm. Mosa bananerna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret och mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke.
Rör varsamt ner mjölblandningen och bananerna och ev hackad choklad i smeten.
Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen 30- 40 minuter.
Låt svalna i formen för bästa saftighet och sikta ev. över lite florsocker vid serveringen.

½ dl kakao
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl socker
3 ägg
3 st bananer
75 g smör
1 dl mjölk
Ev 50 g hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och bröa en långpanna, 20 x 30 cm. Mosa bananerna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret och mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke.
Rör varsamt ner mjölblandningen och bananerna och ev hackad choklad i smeten.
Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen 30- 40 minuter.
Låt svalna i formen för bästa saftighet och sikta ev. över lite florsocker vid serveringen.

Kommentarer
Trackback