~ CHOKLADSNURROR ~
ca 40 snurror
Deg:
5dl mjölk
50g jäst
1dl socker
½tsk salt
1 ägg
150g smör
ca 15dl vetemjöl
Fyllning:
Deg:
5dl mjölk
50g jäst
1dl socker
½tsk salt
1 ägg
150g smör
ca 15dl vetemjöl
Fyllning:
125g smör
1dl socker
150g choklad
Pensling:
1 ägg
50g choklad
1. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader, fingervarmt, och slå den över jästen, tillsätt socker, salt, ägg och smör.
2. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lätt. Kavla ut till en 40*40cm stor platta.
4. Bred ut smöret och strö socker över. Hacka chokladen och fördela den jämnt över degen.
5. Rulla ihop och skär i ca 2 cm breda skivor. Lägg i formar och låt jäsa i 20 minuter.
6. Pensla med uppvispad ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 10 minuter.
7. Ringla lite smält choklad över de avsvalnade bullarna.
LYCKA TILL!
Kommentarer
Trackback