~ CHOKLADSNURROR ~

ca 40 snurror

Deg:

5dl mjölk
50g jäst
1dl socker
½tsk salt
1 ägg
150g smör
ca 15dl vetemjöl

Fyllning:

125g smör
1dl socker
150g choklad

Pensling:

1 ägg
50g choklad

1. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader, fingervarmt, och slå den över jästen, tillsätt socker, salt, ägg och smör.

2. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.

3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lätt. Kavla ut till en 40*40cm stor platta.

4. Bred ut smöret och strö socker över. Hacka chokladen och fördela den jämnt över degen. 

5. Rulla ihop och skär i ca 2 cm breda skivor. Lägg i formar och låt jäsa i 20 minuter. 

6. Pensla med uppvispad ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 10 minuter. 

7. Ringla lite smält choklad över de avsvalnade bullarna. 

                          


  LYCKA TILL!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0