~ UNDERBAR KLADDKAKA MED KOLA/CHOKLADTÄCKE ~

Underbar kladdkaka med kola/chokladtäcke

    
8-10 pers.


4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör

Kola/choklad täcket:
75 g smält smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl grädde
200 g chokladkaka (MÖRK marabou mjölkchoklad)

Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienser.
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser. och häll över i en smord och bröad form.Gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter

Kola/choklad täcket:
Smält smöret och i med sockret,sirapen och övriga ingredienser.
Låt puttra nån minut.
Bryt chokladen i bitar och lägg i grytan.
Rör till en tjock smet.
Häll sen smeten över den något avsvalnade kakan.
Låt kakan stå svalt i några timmar.
Servera med grädde och frukt eller bär.
      
                    

       
                        



~ ÄPPELKAKA ~

Äppelkaka
   
    8-10 personer


3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk margarin
2 msk hett vatten

Fyllning:
5 äpple
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 msk strösocker
(Plast påse)

Sätt ugnen på 175grader
Skala äpplena, klyfta dem och lägg dem i en plast påse
Slå i alla andra ingredienserna till fyllningen och knyt påsen.
skaka runt äpplena i sockerblandningen så de blir "marinerade"
Vispa socker & ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver
och tillsätt det i ägg smeten.
värm margarin och vatten till det är hett.
Blanda i.
Ta en form med avtagbar kant och klä den med bakplåtspapper.
Slå i smeten och stick ner så många äpple bitar du kan.
Grädda i ugnen ca 45 -60 minuter.
Låt svalna.
Om man vill kan man pudra över florsocker.
Servera men vaniljvisp eller glass.


    


~ TOBLERONE CHEESECAKE ~

                       

Toblerone cheesecake


400 g maryland cookies choklad
125 g smör
2 ½ dl kesella
400 g philadelphiaost
1 dl strösocker
3 ägg
250g toblerone

Krossa kexen i matberedare eller i mortel och blanda i smält smör.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
Grädda i 175 grader i 8 minuter och låt svalna.
Sänk ugnsvärmen till 125grader.
Vispa ihop kesella, philadelphiaost och socker till en smet. Rör i äggen ett i taget.
Smält 200 g av chokladen över ett vattenbad eller i chokladsmältare och blanda ner i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i 125grader i 40 minuter.

Låt den kallna och stå i kyl ca 5 timmar före servering.
Hyvla över resten av Tobleronen.




~ WIENERNOGATKAKA ~

                     


Wienernogatkaka

   För 50-60 bita personer


Botten:
250 g smör
5 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
½ dl starkt kaffe
4 dl vetemjöl

Fyllning:
250 g nougat
150 g mörk choklad
2 msk smör
30 g mandelspån

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret, vispa i socker, kakao och vaniljsocker. Vispa i äggen ett i taget, kaffe och vetemjöl. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 37x29 (lite mindre än standardmått) och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Fyllning:
Hacka nougat och choklad grovt. Smält tillsammans med smör på låg effekt i micro eller över vattenbad. Bred ut över botten. Strö på mandelspån och låt nougaten stelna. Ställ gärna in kakan i kylskåpet. 

 Skär upp kakan, ät o njut! :)
 

                           

~ VITA KÄRLEKSMUMS MED UNDERBAR GLASYR ~


                           



Vita kärleksmums med underbar glasyr

4 ägg
5 ½ dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl varmt vatten

Glasyr:
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4-6 msk kakao
4-5 dl florsocker
2 msk bryggt kallt kaffe

Garnering:
Kokos


Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner vattnet.

Häll smeten på smort bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.

Glasyr:
Lägg philadelphiaost och smör i en skål och blanda ordentligt. Kör gärna med elvisp. Blanda i vaniljsocker, kakao, florsocker och kaffe. Rör tills det blir en slät smet. Glasyren ska vara rätt fast.

Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Strö över kokosen

   (jag hade ingen kokos hemma så jag fick ta strössel, men de går lika bra de ju! ;P)


             
 

~ GRÄDDTÅRTA CUPCAKES ~

                                                     


Gräddtårta cupcakes

För: 10-15 personer
Tillagningstid: 30 minuter minuter
 
Muffins:
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g frysta hallon

Vaniljkräm:
250 g kesella vanilj
50 g fint riven vit choklad

Topping:
Vispgrädde
Vaniljsocker
Jordgubbar


Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk under vispning.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i hallonen.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 15 minuter på 175 grader. Låt svalna.

Blanda ihop kesellan och chokladen och lägg i en sprits. Tryck ner spritsen i muffinsarna och spritsa ut lite av krämen i varje.
Vispa grädden med vaniljsocker efter smak och spritsa på muffinsarna. Sätt en jordgubbshalva på varje. 


                              

RSS 2.0