~ SOMRIG BANANCHOKLADKAKA ~

Somrig bananchokladkaka

½ dl kakao
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl socker
3 ägg
3 st bananer
75 g smör
1 dl mjölk
Ev 50 g hackad mörk choklad

Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och bröa en långpanna, 20 x 30 cm. Mosa bananerna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret och mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke.
Rör varsamt ner mjölblandningen och bananerna och ev hackad choklad i smeten.
Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen 30- 40 minuter.
Låt svalna i formen för bästa saftighet och sikta ev. över lite florsocker vid serveringen.






~ GEISHA KLADDKAKA ~

 Geisha kladdkaka

2 dl socker
2 ägg
150 g Geisha chokladkakor
80 g smör
1 3/4 dl mjöl

Garnering
150 g Geisha chokladkakor

Smält smöret. Ta bort kastrullen från värmen när allt är smält
Tillsätt chokladen i smöret och rör tills allt är smält.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med mjölet.
Grädda kakan i 175 grader i 20 minuter längst ner i ugnen.
Kakan ska kännas kladdig.
Låt kakan svalna.

Smält 150 g Geisha chokladkakor i micron eller över vattenbad.
Bred på chokladen på kakna och låt den stelna.








~ Banan & dumlepaj ~

 
 Banan och dumlepaj

Pajdeg:
200 g smält smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl råsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
1 påse dumlekolar
2-3 bananer
sirap

Gör så här
Smält smöret.
Rör direkt i kastrullen de övriga ingredienserna.

Sprid ut lite av smuldegen i botten på en smord pajform.
Varva sedan skivade bananer och halverade dumlekolor.
Ringla lite sirap över.
Avsluta med resten av smuldegen.
Grädda i 175 grader tills pajen blivit gyllenbrun (15min i min ugn).

Servera med glass eller vaniljsås 

LYCKA TILL! 



                

~ DAJMKAKA ~

                 Dajmkaka 
                                               
Ingredienser
125 g smält margarin
2 dl socker
2 ägg
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 krossad dubbeldajm
1 dl mjölk

Garnering:
1 krossad dubbeldajm 
2 marabou dubbel nougat

Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten växelvis med mjölken. rör ner de smälta margarinet och den krossade dajmen.

Gräddas i en 1,5 liters avlång  eller rundsockerkaksform i ca 50-60 minuter (175 grader i nedre delen av ugnen).

När kakan är klar, låt den stå och svalna lite grann, stjälp upp på ett galler och skivan nougaten över kakan, nougaten smälter av värmen från kakan. Jämna till nougaten och strö över den krossade dajmen. Kallna gärna kakan i kylskåpet så stelnar nougaten fortare.



                                                      


RSS 2.0