~ WIENERNOGATKAKA ~

                     


Wienernogatkaka

   För 50-60 bita personer


Botten:
250 g smör
5 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
½ dl starkt kaffe
4 dl vetemjöl

Fyllning:
250 g nougat
150 g mörk choklad
2 msk smör
30 g mandelspån

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret, vispa i socker, kakao och vaniljsocker. Vispa i äggen ett i taget, kaffe och vetemjöl. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 37x29 (lite mindre än standardmått) och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Fyllning:
Hacka nougat och choklad grovt. Smält tillsammans med smör på låg effekt i micro eller över vattenbad. Bred ut över botten. Strö på mandelspån och låt nougaten stelna. Ställ gärna in kakan i kylskåpet. 

 Skär upp kakan, ät o njut! :)
 

                           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0