~ DAJMKAKA ~

                 Dajmkaka 
                                               
Ingredienser
125 g smält margarin
2 dl socker
2 ägg
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 krossad dubbeldajm
1 dl mjölk

Garnering:
1 krossad dubbeldajm 
2 marabou dubbel nougat

Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten växelvis med mjölken. rör ner de smälta margarinet och den krossade dajmen.

Gräddas i en 1,5 liters avlång  eller rundsockerkaksform i ca 50-60 minuter (175 grader i nedre delen av ugnen).

När kakan är klar, låt den stå och svalna lite grann, stjälp upp på ett galler och skivan nougaten över kakan, nougaten smälter av värmen från kakan. Jämna till nougaten och strö över den krossade dajmen. Kallna gärna kakan i kylskåpet så stelnar nougaten fortare.



                                                      


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0